Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pulau Redang - Day 3

Kat Jeti Laguna Redang Resort
Santai sungguh anak ibu selipar pun entah ke mana
Ada sharks kat Redang nih.....
View all 6 photos...
Day 3 nih kami dah nk balik jadik tak de lah activity snorkeling atau pun berenang2 dgn ikan atau pun sun bathing Boat kami bertolak dr Pulau Redang around 11am memandang kan jeti yg dekat resort tu dah pecah dipukul ombak mlm semalam, kami terpaksa lah ke jeti Laguna Redang Resort lebih kurang 10 - 15 minutes walk from our resort. Dr Jeti ni ke mainland kami tak naik speed boat but boat besar sket, so lebih kurang 1 hr baru sampai Jeti Merang. All the way dr Redang ke Jeti Merang, Yasmin sleep dgn syiok nyer atas boat

Photo pun tak amek byk sbb photographer dh simpan camera dia dlm beg. Jadik nyer photo2 day 3 nih Ibu lah amek pakai camera Ibu, Mr. Sony Cybershot. Mr. Lumix kena tinggal sbb dia tak dak underwater casing Jadik sorry lah ye kengkawan klu photo2 nyer kureng berseni Dgn camera ini jugak lah ayah amek photo2 underwater sepanjang kami kat Pulau Redang. Underwater photo Ayah yg amek sbb Ibu tak leh nk amek coz my hand not fast enough...ikan tu swim laju sgt tak sempat nk snap dia dh gi tmpt lain....feedup Ibu...terus ckp kat Ayah "Bosan lah amek gambo fish nih!!! U jer lah amek!!"


Min with her shades....mind the date, sudah silap date daaaa....almaklum photographer amatur


Ni Ayah yg amek....


Yasmin tgh snorkeling....tak ingat bila day 1 ke day 2 tertinggal laks


Monday, 15-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pulau Redang - Day 2

ni tgk nk start panjat belakang ibu
ni kes lari dr ayah....tak mo amek gambo
ok ayah i'm ready...take my picture
View all 11 photos...
Day 2 start with ape lagik terjun laut lers from morning till noon kami kat laut, masa breakfest kidnap 1 bungkah roti, nk bagi ikan makan....mak aiiii byk nyer ikan kelaparan Sepatutnyer gi Marine Park kat Teluk Dalam but since Ibu punye keadaan tak mengizinkan Ayah ckp "tak yah lah perut tgh besar tu, kang jadi ape2 kang susah", Ayah ckp lagik "next time dtg lagik kita gi marine park" Promise ye Ayah Tp next time gi Pulau lain lah plak Ayah Perhentian ke, Kapas ke, Lang Tengah ke

Break kejap for lunch & Yasmin quick nap, kami continue lagik dgn activity snorkeling...sampai ler matahari nk terbenam....Yasmin pun dh berbelang2 badan dia Lepas lunch while yasmin take her afternoon nap dgn Wan, Atok & Ucu dia, Ibu & Ayah gi ler dating jap jalan2 kat tepi pantai tu tgh panas2 terik, sambil Ayah amek shoots tempat2 menarik kat Pasir Panjang tu Sempat lagik tu dating

Yasmin seperti biasa ler kan ikan dtg dia start ler panjat belakang kita....bila ikan tu pergi sibuk ler suruh kita baling roti lagi nk kasi ikan2 tu dtg kat dia ngape lah anak ibu ni takut ikan nih...udah dpt badi aunty KC ke ape


She swim with-out her float



2nd nite kami kat Redang nih, kami merasa hujan ribut petir around 11pm or 12pm....ya allah...takut nyer kami, bukan ape teringat ke tsunami kat Aceh nun...semua ayat yg ibu ingat ibu baca, sampai ler ibu terlelap...mmg gerun.....bunyi angin dh tak de sepoi2 bahasa dh...ombak pun dh bunyi mcm nk makan org... Next morning bangun pagi terus Ayah, Ibu & Atok buat inspection ( mcm polis pencen pun ade), mak aiiii abis jeti pecah....tak leh bayang mcm ner kuat nyer ombak masa tuh... Anyway we are save so don't worry walaupun mcm tu kami tetap akan berkunjung lagik ke Redang


Sunday, 14-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pulau Redang - Day 1

Baru sampai....
In the evening, after a short nap....
Pool gurl
View all 16 photos...
Kami start journey dr KL on 13 May around 8.30am and reach Merang around 6pm. We stay overnite kat Merang Inn Village. Next morning around 8.30am kami dah bertolak ke Jeti Merang lebih kureng 5 minutes drive dr Merang Inn Village. Since kami sampai awal kat Jeti, so we have the previlage to go early by speedboat to Pulau Redang. Klu naik speed boat around 30 minutes dah sampai pulau. Lagi 10 minutes nak sampai Pulau Redang boley lah Yasmin tertido kat dlm speed boat tu

Sesampai jer kat Redang, masyallah....cantik nyer ciptaan Allah....mmg terpegun....with white sandy beach, clear blue water...boley nmpk mcm2 ikan i tell you Seperti biasa Yasmin klu dh nampak air mmg kalut lah, tak menyabor nk terjun tp bila dia nmpk hotel punye swimming pool lagik lah bertambah kalut sampai nangis2 nak swim tak sempat nk check-in pun (since kami sampai awal so our room still not ready), Ibu tukarkan jer swimsuit Min kat tepi pool tuh terus dgn jaya nyer Min melakukan aksi2 terjun

After Yasmin take a quick nap, around 4pm kami terus ke laut, as expected bila Min nmpk ikan2 berenang tepi dia, she got scared....dia ckp "Shark tales nk makan Min!!" Udah dok bergayut belakang kami aje jadik nyer.....



Happy face

As always credit to Ayah for capturing all these wonderful photos For more scenery photo of Redang visit Ayah Yasmin FP


Sunday, 7-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
We are Cousin

Cucu2 Atok
Stop reading jap Ayah nk amek gambor
Rajinnyer lah si Yasmin nih, kat umah buku langsung tak usik
View all 6 photos...
On Sunday we when to Atok & Nenek's house in Paya Jaras. There we meet Heidi (Yasmin's cousin), which Nenek kidnap from Mama Ika's house on Friday . At the moment this is the only cousin Yasmin have, soon there will be more because Mama Ika is also expecting like Ibu .

Penat lah ckp omputih Kita ckp rojak plak lah Biasa lah kan klo dh jumpa tak ingat dh kat kita budak 2 org nih....bingit umah Atok & Nenek, kejap kang gaduh kejap kan main jer elok2, kejap kang ketawa tak sampai seminit kang nangis plak....lantak lah Min...lantak lah Heidi....main ler bukan selalu pun jumpa walau pun dok dekat jer


Activity budak berdua nih mengembungkan perut ikan2 Atok


Eleh...Yasmin malu2 kunun, tgk Heidi tu sporting jer siap kenyit mata lagik

All this lovely photos were taken at Atok's house by Ayah. Thank you Ayah, We Love U very much


Saturday, 6-May-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Si Budak Serabai

 
 
 
View all 5 photos...
Saturday kami tak gi mana, dok umah jer dr pagi sampai ler petang...cian Min tak bwk gi jejalan...tak pe this weekend we go holiday ye Min

So sementara Ayah tunggu flight nak gi Nurburgring tgk F1 Qualifying session , ayah pun bwk kluar camera dia, mencari mangsa Seperti biasa sape lagi klu tak Yasmin yg jadik mangsa lensa dia Klu sblum ade Yasmin, Ibu selalu jadik model ayah skrg Ibu dh pencen kasi chance kat Yasmin laks Skrg Ibu dh naik pangkat jadik assistant photographer Memandang kan kami tak dak stylist tu yg rambut Min serabai jerk sbnrnyer saja jer bagi serabai seksi lah kunun

Jadik ini ler activiti kami 3 beranak kat umah ari Sabtu.



[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net