Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 29-Aug-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday Lil Prince.....

tengok ape tu....
tak pe it's ur day...sepah lah Danish...
kakak...wait for me...
View all 9 photos...

Rasa mcm baru semalam jer Ibu lahir kan Danish....


Today he is a big boy...

Harapan Ibu & Ayah, semoga Danish membesar menjadi seorang anak yg bijak, cerdik, baik hati, beramal soleh & sentiasa di lindungi Allah....

Ibu, Ayah & Kakak Min....Love U very much


Last Sunday, We had a small family b'day party to celebrate Danish B'day


Happay Birthday to Danish.....


Mcm biasa....supermodel ibu tgh posing dgn cousin dia


Monday, 27-Aug-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Disebalik Nama.....

Ibu have been tagged by:
1. Mrs. Apple aka Ibu Ziya Khadija
2. Lyana aka Mummy Iman Darwish

Ok now baru ibu berkesempatan utk berkarang….


Nuryasmin Syazwani
Nur – Cahaya
Yasmin – bunga melur
Syazwani – keharumanku

Kenapa ye Ibu & Ayah pilih nama nih….ok gini cerita nyer….bila ibu dpt tahu ibu peknen, seperti kebanyakan pasangan yg lain sibuk lah kami mencari nama yg sesuai utk permata hati kami yg pertama nih. Tiap kali scan asyik tak nampak jer gender baby, smpi ler ibu dh nk beranak pun still tak tau gender baby. Tapi ayah & ibu dh decide awal2 , if it is a girl the name will start with “N” ikut pangkal nama ibu and if it is a boy the name will start with “M”, ikut nama pangkal nama ayah. Without knowing whether it will be a boy or a girl, bila ibu & ayah bincang pasal nama utk baby, we can only agreed with a baby boy name, that is Khairul Izwan….ade nama ibu sket kat panggkal & nama ayah sket kat hujung . So bila nak cari nama baby girl jer, bila ibu suggest ayah tak agreed, bila ayah suggest ibu tak agreed, so in the end we can only agreed with Yasmin, ibu yg suggest dgn ayah nama yasmin nih….ibu suka sangat dgn nama Yasmin, kebetulan masa tu Yasmin Ahmad tgh glamer dgn iklan2 dia. Sampai lah ibu dh due for C-sect we still tak ade full name utk baby girl. Sekali kluar baby girl, maka sibuk jugak lah saudara2 yg dtg melawat ibu kat spital tanye nama baby ape, jd ayah jawab Yasmin tp full name blum ade lagi . Masa Wan (mummy ibu) dok teman ibu kat spital, sambil2 jaga ibu Wan tgk2 buku nama2 pilihan Islam, so Wan suggest nama Syazwana or Syazwani….immediately ibu berkenan dgn nama Syazwani sebab ade nama ibu & ayah kat belakang tu . Ibu cakap dgn ayah ape kata kita namakan baby kita “Nuryasmin Syazwani”….ayah senyap ajer…tu tanda2 tak berapa nk berkenan lah tu….sampai lah balik umah & the last day to registered Birth Cert… ayah tak ckp ape….ibu nak jugak nama Syazwani tu so dlm pantang2 pun ibu ikot ayah gi register just to make sure ayah register the name …so ayah ikot kan jugak ler cuma ayah ckp, “this time you bagi nama next baby is my turn” Thank You ayah…I lap U…so tu ler cerita nama yasmin nih…


Muhammad Danish
Muhammad - Yang terpuji, di rahmati
Danish - Pengetahuan, bijak

Ok how we end up with Muhammad Danish.... Seperti perjanjian 4yrs back, it will be ayah’s turn to choose the name . Mcm kakak dia jugak, pemalu bebenor setiap kali scan tak nak tunjuk kan “tut” dia. So ayah ckp confirm lah girl jugak nih so ayah dh prepare lah kot nama utk gegirl, tp ayah nih kedekut bila ibu tanye ape nama nyer sure dia ckp “eh kan turn I, you’ll know when the time comes” ceit!! Ayah!! Mmg membara jer ibu dgn ayah, so ibu pun maleh nk bincang2 dgn ayah sbb end up sakit ati ibu. 1 day Nenek (mak ayah) tanye, baby boy ke girl & apa nama baby nanti…ibu pun dgn sayu hati cite ler scan tak nampak so rasa2 girl lah & kali nih turn ayah bg nama & rasa2 ayah dh ade nama tp tak mo share dgn ibu….then nenek ckp klu gitu if dpt baby boy biar nenek yg bg nama, ibu pun ckp “boleh lah mak” sbb ibu pun dgn confident nyer ingat nnt kluar baby girl so tak yah lah bagitau ayah psl nih . Bila ibu gi 8mos nyer check-up tetiba jer Danish menunjuk kan kejantanan dia…..panjang lebar lah senyum ibu & ayah bila tau ibu peknen boboy…tp adeh padah nih nak tak nak ibu pun ckp lah dgn ayah psl perjanjian ibu dgn nenek….ayah pun agak bengang lah dgn ibu….ayah ckp kan anak I apesal pulak org lain nk bg nama…adeh…sorry ayah…ibu over confident dpt gegirl …..so smpi lah Danish dilahirkan ayah still tak bgtau ape nama nk bagi kat baby ibu nih….bila saudara2 dtg melawat ibu kat spital bila tanye apa nama baby ibu ckp tanye ayah, ayah ckp tgh pk lagi…ceit!! Ingat dh ade….so sampai lah balik umah, 1st day sampai rumah, nenek & atok datang , nenek tanya ibu & ayah dah ade nama ke belum, ayah jwb belum….so nenek pun ckp lah Atok dah belek2 buku & suggest “Danish” maksudnyer cerdik, ayah pun setuju….so ibu terus ckp klu macam tu letak lah nama pangkal “Muhammad” & ayah pun terus setuju….& next day terus ayah gi register, sama jugak masa nk register birth cert kakak, ibu dlm pantang2 pun ibu ikut jugak ayah gi register. So fair 2-2 adik-beradik. Mana boley ketinggalan event mcm nih….ibu rasa esok klu ade 3rd baby pun ibu akan ikot jugak ayah gi register

Jadi gitu ler cerita nyer…..so who will I tag next??? Tag 2 org cukup lah kot sbb yg lain semua dh kena tagged

1. Erika aka Mama Heidi & Hayden
2. Zell aka Mummy Yayep

REQUIREMENTS: Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s).
QUANTITY: 5 people (in my case 2 enuff lah)
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc.


Wednesday, 22-Aug-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Si Bujang Ibu

 
 

ni kira ok lg nih...gayut kat sini....klu rasa2 dia nk tunjuk terror dia gi gayut kat grill sliding door...


steady dh anak ibu skrg jalan dh tak jatuh....p/s: ignore ler backdrop tu ekekeke tu brg2 nk antar warehouse Ulu Yam

Ok update on anak ibu yg makin notty nih....ape yek nak update?? Selain dr dh pandai jalan, bergayut & panjat memanjat....dia dah pandai sebut "Yummy" klu nampak ibu or ayah or kakak dia makan, tu maksudnyer dia nk sket lah tu then pantang org bukak pintu sure laju jer di melulu, takot tinggal kot . Pastu klu ibu marah dia, amboi2 dia marah balik ibu, siap terkam tuuuuu . Yg 1 nih sgt2 tak tahan....suka sgt mengigit, mentang2 gigi dh ade 6 batang sofar Ayah & Mbah selalu kena gigit, dgn ibu baru sekali, sbb ibu cekap menepis everytime dia nk mengigit

note: photo2 lately nih semua dr camera cikai ibu...ayah now masih lagi bercuti dr menembak....


Sunday, 12-Aug-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Yasmin's Sports Day

 
 
 
View all 15 photos...
Hari nih Min ade Sports Day kat school, hui berkobar2 Ibu & Ayah nk nengok Min sport ....bukan ibu & ayah jer yg berkobar2, Wan & Atok pun berkobar2 jugak....Wan & Atok purposely dtg frm Ulu Yam nk tgk Min sports....yg nak sports Min sorang jer yg pergi menyorak 1 kereta


Min & her friend, ibu tak tau ape nama friend dia ni


anak ibu dpt medal


entah ape ler yg dia org nih dok belek


tgk budak bertuah nih...org soh posing angkat medal...dia gi posing lain laks


ni ler akibat byk sgt tgk cite Indo...Jinny Oh Jinny..


Min & her gud friend Emilia...


Min & her Teacher Nurul


Friday, 20-Jul-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anak2 Ibu & Ayah

Dah lama Ibu tak update FP. Ibu sgt2 lah bz nyer....photographer aka Ayah pun bz yg amat...dh lama ayah tak amek gambar....ibu lagi ler lama tak pegang kamera...


Ni ler wajah2 terbaru kesayangan Ibu....


Danish dah 10 mos 4 weeks....dh mula nk menatih, jalan2 jatuh org kata Gigi baru ade 5 batang ( 4 kat atas, 1 kat bawah ). Tersangat lah aktif nyer...pantang nmpk org letak cermin mata, mesti nak terkam, cermin mata kat mata pun dia nk terkam, nasib cermin mata ibu & ayah jenis tahan lasak klu idak mmg dh nk kena beli baru . Pantang nmpk Wan dia pakai tudung, dia tau klu Wan dia pakai tudung tanda nyer mesti nk kluar....haaa mula la dia pasang lutut...kena ckp pasang lutut sbb jln tak terror lagi merangkak jer laju . Makan alhamdulillah, semua belasah, semua laju jer Dah pandai sebut Mbah, tp sebut Ibu & Ayah lom lagi...ni yg sedey nih tp tak pe sebut ler nama sape pun dulu ibu tak kisah sbb Danish mmg anak Ibu & Ayah lg dh pandai sebut Mamam....ni musti pandai lagi dh pandai tunjuk Lizard....ape lg ek...sofar tu ler yg dia pandai...ooooo marah pun pandai... hempas botol pun tersangat ler pandai nyer

p/s: kepada yg men"tag" ibu...nnt lah yek ibu jwb sbb kena karang baik punye ayat


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net