Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 27-Jan-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Activity Yasmin kat Ulu Yam (some old photos)

cuci keta atok..
ok tayar kasi kilat sket....
ahli rukun tetangga ulu yam....

Berbasikal keliling kampung...mcm ketua kampung

Ni photo masa kami cuti² balik kampung x'mas itu ari....baru ari nih berkesempatan nk load... yasmin klu kat ulu yam nih ler xtvt dia selain dr berendam kat pool 3-4 times a day....

On Yasmin progress, after almost a month Min gi school these are the things tht ibu notice:
1. Min dh pandai kaler, meaning if coloring tu tak de lah kaler smpi terbabas2 & Min dh pandai pilih kaler yg sesuai...
2. Dh macam2 songs yg Min tau, everyday Min sing a new song. Smpi Ibu pun penat nk ikot
3. Min dh kenal huruf & nombor...which b4 Min gi school Min mmg totally zero, sbb Ibu nak Min main puas2 sblm Min started school, so no home schooling klu kenal pun huruf a smpi c jer & nombor pun, nombor 5 jer sbb tu floor umah kita
4. Min can write quite nice....nice ler for her age yg dr lahir tak pernah pegang pencil
5. Min mmg rajin...asal Ibu & Ayah balik jer mesti nk buat homework, she loves doing her homework...kekadang ibu laks yg malas nk teman very the lazy ibu nih
6. Most of all she loves going to school...walaupun agak liat sket nk bangun pagi gi school lately nih...boley ckp nk tgk channel 62 dulu, dh panas montot sket baru leh ajak mandi...

So today Ibu & Ayah gi school Min kejap together dgn Min & Danish, sbb nk byr school fees Min & tanye Min nyer progress and this is what the teacher said about Min
1. She is very active. She is not afraid to ask. She will ask every thing tht is on her mind.
2. She has short term focusing, she wants to do everything therefore she can only focus about 5-10 minutes on anything - hmm...ni tak syok nih...maksud nyer byk main lah nih tp teacher dia ckp since this is her 1st time schooling this is normal nnt lelama dia makin boleh focus lama... AMIN insyallah....
3. She love school...teacher dia ckp tak pernah sekali pun dlm class Min mintak balik or cry nk balik, which teacher dia ckp jrg berlaku to 1st timer - Good girl anak Ibu...I LOVE U very much
4. She loves outdoor xtvt, especially swimming class - teacher dia ckp mmg expert giler dlm pool wonder sape ler yg ajar dia suka swimming nih
5. She can read - haa tang nih Ibu & Ayah terkujat kejap bila teacher dia sebut...teacher pun agaknyer nmpk muka Ibu & Ayah mcm tak percaya, dia pun kluar kan ler reading book Yasmin "Peter and Jane - Lady Bird series" and asked her to read in front of us... menitis air mata ibu, smpi teacher pun gelak nengok, happy sgt2. klu Wan ade sama nih mesti banjir school Min ....I'M SO PROUD OF U DARLING
6. She loves porridge, normally if they having porridge for meal time, Min will finish 2 bowl - hmmmm awat bila ibu masak porridge Min tak makan.... oooo teacher dia ckp maybe sbb makan ramai2 with her friends so enjoy ler makan...hhmmm...logik...logik...
So conclusion nyer teacher Min ckp, she is doing well, not bad as a 1st timer


Sunday, 7-Jan-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Danish 1st Dip

ok steady...dok baik²...
 
 
View all 6 photos...
After 3 days going to school successfully Ibu & Ayah decided bg upah Min... upah dia gi swimming lah...xtvty yg paling Min suke...since Danish pun dh agak besar & dh agak kuat badan nyer ibu pun nk introduce ler Danish dgn pool....good respond, he seems to like it...so pas² nih leh ler bwk Danish gi swim lg....


suka sokmo main air nyer


Ibu's little mermaid...aisheh goggle terbalik laks


Saturday, 6-Jan-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
At Home....







we got noting to do....so main2 posing jer ler....


Wednesday, 3-Jan-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Yasmin gi school



Yes....yes.....dh besar panjang anak ibu...today in history for the 1st time yasmin gi school. Ibu so proud of you....kejap jer masa berlalu dh 5yrs old anak ibu....rasa mcm semlm jer Ibu lahirkan Min...

1st day nk gi school Ibu bangun kan Min at 7am. Alhamdulillah senang jer nk bangun kan....ibu just ckp " Min wake-up sayang, today Min gi school" terus bukak mata dia & ckp "jom...jom...Min nk mandi, ibu mandi kan ye" Lps mandi pki baju everything, ibu bg Min breakfast hotdog.

At 8am, like all proud parent Ibu & Ayah antar Min gi school, Min went to KRISTA. Min mmg good girl...Ibu antar dia smpi gate jer then her teacher pimpin masuk school, teacher dh bgtau awal2 1st day school parents are advice not to be near the compound or bertenggek kat school windows tgk anak2 coz kasi kids adapt to the situation.... alhamdulillah sgt2 Min sikit pun tak cry, siap babai2 Ibu lg....Min dh masuk dlm school Ibu & Ayah tunggu jugak dlm keta dlm 1/2 hour takut2 Min nangis ke melalak ke cari Ibu, sofar so good xde pun...so balik lah kami...

1st week school finished at 11.30am so by 11am Ibu & Ayah dh tercongok tunggu depan school Min, nk jemput Min balik. Tepat 11.30 teacher dh bukak pintu to let the kids out, teacher Min ckp dgn Ibu "Yasmin keep on asking me, when can she swim in the pool...from morning she been telling me, she want to swim in the pool" bertuah betul anak ibu nih....school Min ade pool yg 3' ke 4' tu that's why lah Min sibok nk swim

Anyway 1st week of schooling went smoothly....bangun pagi mmg tak susah...ckp gi school jer mmg senang nk bangun & mandi...balik from school hui Ibu tgk Min mcm penat giler...penat main ke penat belajar tak tau ler smpi rumah terus mintak susu & teh, tukar baju pastu booom kat sofa terus lalok

2nd week oso mcm tu jugak...cuma 2 week Min tuang school 2 days sbb Min demam, Thursday & Friday Min demam....

3rd week ade susah sket nk bangun siap ckp "Min nk gi school tp tak mo mandi" ayoyo itu mcm ka....tp pujuk2 last2 mandi jugak


Sunday, 31-Dec-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Raya Haji & Danish 4-months

 
 
 
Raya Haji kali nih kami tak gi mana2, kami raya di Puchong...Atok & Wan yg datang raya umah Min & Danish Lepas Atok & Ayah solat raya kat Masjid Kinrara, makan2 serba sedikit terus kami gi beraya ke umah Atok & Nenek kat Paya Jaras...Lps tu terus gi Gombak gi tengok Nyang kat umah Atok Arab...Lps tu balik semua flat terus terbongkang


Danish di pagi raya

Danish at 4-months dh nmpk ke-active-an nyer xboley dok diam, if dukung or pangku mesti mengeliat nk turun...pastu suka sgt klu org diri kan dia...klu diri kan kaki tu dh start nk lompat2 mcm dh kuat sgt kaki tu kan...hui mmg berbeza lah dr kakak dia dulu...xleh imagine mcm ner sok if Danish dh dapat lesen (dh leh jalan )...mesti tak terkejar


Min dgn cousin Heidi


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net