Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Friday, 27-Oct-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Raya Umah Mamak Besar

swim...swim...pandai anak ibu...
nk swim ke tepi lah..penat lah...
main air jap..
View all 13 photos...
Raya ke 4 pepagi dr Ulu Yam kami ke Gombak beraya rumah Nek Angah (adik Wan)...plan nyer ari nih lepas solat Jumaat nk gi swimming umah Mamak Besar. Mamak Besar nih kazen ibu, anak sulung Nek Angah... dia baru dpt kunci umah baru dia & umah dia ade swimming pool... Sebelum² nih Min xbrp nk sgt dgn Mamak Besar maybe sbb jarang jumpa coz mamak besar nih kerja dia asyik belayar jer abis dh keliling dunia kot 3 bulan kat laut 2 bulan kat darat...ni ler 1st time dpt beraya dgn family after 5yrs ke 6yrs entah ibu pun dh lost track....so cite nyer bila mamak besar dtg masa 1st raya ari tu, mamak besar ajak Min gi umah dia & ofcourse bila mamak besar sebut swimming pool terus Min teruja sgt²...dr xbrp nk rapat jd bukan main ler baik nyer dgn mamak besar dia... So Ibu pun make a date dgn mamak besar on 4th raya kami sekeluarga akan serbu umah dia...Wan & Atok pun nk join jugak so beramai² ler kami gi umah mamak besar after solat Jumaat...


swim jer lah koje dia raya² nih

Sampai jer umah mamak besar, yasmin dh mcm cacing kepanasan nk gi pool...xdan ibu nk inspect bebetol umah mamak besar Ade insiden kelakar jugak...Angah Nisha (adik mamak besar) dr xnk terjun pool terpaksa terjun pool semua sbb yasmin Angah Nisha xtau yg actually Min can swim, jadik nyer when Yasmin terjun pool, Angah Nisha panic takut yMin cannot swim, Angah Nisha terus terjun kunun2 nk selamat kan Min, abis lenjun baju Angah Nisha ...sekali Min dgn selamber jer swin ke tepi Ibu & Ayah yg tgh berjalan lenggang² kangkung yg mmg saw the whole incident sengih² jer lah nengok....cian Angah Nisha terpedaya dgn Min


Tgk tu Min nk diving BTW pool tu dlm dia 5ft...


Terjun mcm gini ler yg buat Angah Nisha terkujat tu

Memandang kan umah bujang, mamak besar jamu kami KFC, lps penat swimming tu kami picnic kat gazebo sblh pool tu coz Nyang yg ikot sama xlarat nk panjat umah mamak besar....syok jugak picnic di hari raya nih Lama juga ler kami kat situ dr koi 3pm lebih kurang smpi ke 7pm baru kami chow balik umah...sblm balik mamak besar ade pesan dgn Ibu if Min nk swimming dtg jer ler umah dia & if dia kat laut call jer Nek Angah, coz Nek Angah ade 2nd key to his house...hmmmm...nmpk gaya nyer mmg selalu ler kami ke sana sementara pool club house umah kami siap...

BTW...very nice house lah Mamak Besar, umah besar² tu lg berseri klu ade permaisuri nyer klu payah sgt nk cari permaisuri nye meh ler kak long carik kan


Tuesday, 24-Oct-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
1 Syawal

3 beranak di pagi raya
rendam lah Min oooiiii...
ape2 lah Min...
View all 7 photos...

Time nk amek family photo nih ler Danish nk tido Min mcm biasa senyum tutop mata

1st of all rasanye masih belum terlambat if kami sekeluarga ucapkan "Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin" utk semua member² FP Yasmin & Danish...


Danish dgn Nyang di pagi raya...

Raya kali nih mmg lebih bermakna lah bg Ibu & Ayah dgn kehadiran Danish....kalu dulu kami bertiga skrg kami dh berempat Tahun ni turn raya umah parent ibu...so petang Ahad tu sebelum buka pose dh tercongok ler kami di Ulu Yam, btw ni 1st time kami beraya di Ulu Yam, selama nih kami beraya kat Keramat...1st day raya umah Atok & Wan mmg penuh ler dgn adik-beradik Atok & Wan dtg berkunjung, jadik xboleh ler kami ke mana²...ayah nk amek gambor pun xsempat sbb org dtg bersilih ganti...

Raya kali nih pun ayah ade kureng amek photo...nk buat mcm ner handbeg dh 2 klu Ibu asyik dok dukong Danish, Ayah lak kena handle Yasmin yg semakin cerdik , klu ayah dok layan Danish, Ibu laks dok layan Yasmin...Tak dan nk snap² gambor anak² Ibu & Ayah...tu baru 2 anak tu klu ibu ade 4 anak mcm Mama Nim xtau ler mcm ner...langsung xde gambor raya lah kot Ibu mmg respect giler dgn Mama Nim....


Min yg sibok berendam....

Yasmin plak raya kali nih mmg seronok habis....bukan seronok sbb beraya, tp sbb dok Ulu Yam boley berendam dlm pool dia...almaklum klu umah kami mana nak letak pool tu kan, so pool tu mmg Ibu simpan kat Ulu Yam...jadik org sibok dtg beraya, dia sibok dok main² dlm pool dia...1 hari 3x masuk pool tu sudah semestinyer lah...baju raya pun pki kejap jer, klu ibu tau Min sibok nk berendam, xyah beli baju raya.... BTW raya kali nih Ibu & Ayah xde baju raya baru almaklum org baru lps pantang, xsompek nk tempah, ayah laks dia ckp klu Ibu xde baju baru dia pun pki baju lama jer lah...sehati sejiwa gitu ayah nih


Thursday, 12-Oct-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Aksi² kakak & adik

 
 
 
Suatu petang, ketika kami xtau nk buat ape.....ayah pun keluarkan pekakas dia & mula kan pergambaran




Friday, 29-Sep-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Danish 1-month

Danish still ngantuk, kakak min dh sibok nk pangku...
Danish dh start rimas...siren dh nk on...
xkira ler hujan ke petir ke nk tido tetap nk tido
View all 4 photos...

berkerut2 muka mcm byk problem jer


ade gaya mcm garang jer dh besau sok


Ni Danish tido tanpa mempedulikan Ibu & Wan tgh soping kat IKEA

Danish at 1-month mcm ler bebudak 1-month yg lelain xde ler koje lain selain dr tido, nenen, poopoo & weewee . At 1-month Danish dh 5.45 kg Kepala mmg dh agak steady, if tiarap kan dh angkat2 kepala, if kita burp kan dia pun mesti nk angkat2 kepala dia, mcm ler dh besar sgt

Sofar Danish mmg good boy behave sgt2 especially at nite bangun sekali jer around 3-4am nak nenen.....ibu pun tak de rasa letih or mengantuk sepanjang berpantang.... kasi sumbat itu nenen, tido ler dia smpi ke pagi...ibu pun sama ler bekeroh nyer Memandangkan kali nih Ibu berjaya "BF" teramat lah senang nyer di waktu malam ....tu psl kekadang ayah dh go work pun xsedar diri lg sbb syok berkeroh cuma Ibu xbiasa nk bg nenen kat Danish so kekadang air susu terkena kat pp Danish Ibu lambat lap, tu psl if tgk gambar² tu pp Danish ade merah² ruam susu...cian anak Ibu xhensem kejap ...pastu ade member Ibu suggest letak "Elomet" kat pp tu alhamdulillah sapu 1 hari dh start hilang merah² and on 3rd day dh hilang semua merah²


Sunday, 17-Sep-2006 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Cukur/Aqiqah Danish & Yasmin 4th Birthday

Nyang potong rambut Danish
Angah Nisha buaikan Danish, Nek Angah & Nek Edah perhati
Ibu yg serupa org tak pantang....happy banget
View all 4 photos...

Yasmin yg ber'real' blow candle Ibu pun tgh ber'real' muncung


Danish dlm buai tgh syiok tido

Actually if ikot planing this year xde birthday party for Yasmin but since nk buat kenduri Danish (ibu xsuka lewat2 buat aqiqah nih sbb nnt lupa dh buat ke lom) and memandangkan birthday Yasmin yesterday so we decide to have the celebaration togather....this time umah Wan & Atok kat Ulu Yam jadik venue. 1 ekor kambing biri2 tumbang, another 1 will be done in Mekah insyallah this puasa....anak lelaki kena 2 ekor

Penat sungguh buat kenduri nih...Ibu pun baru 19days dlm pantang, masa time Yasmin dulu Ibu dh nk abis pantang badan dh kuat sket baru buat, tp cukup berpuas hati....most of our family datang walaupun jauh nun di Ulu Yam. Makanan pun abis, gulai kambing aqiqah Danish licin...alhamdulillah Ibu pun mcm xpantang semua nyer Ibu bedal makan time kenduri nih Wan ckp xpe buat ubat

Yasmin pun happy giler dpt potong cake & bukak present... Danish pun baik sgt laku, time org dok Marhaban dia senyap jer, mata terkebil2 dengar kot...tak de cry pong...

TQVM Wan, Atok...tak menjadik kenduri nih without you guys....
TQVM Nenek, Atok lain, Cu Da & Mama Heidi....pepagi dh dtg to help out...sedap kerabu Nenek, licin abis
TQVM Aunty Zizah & Aunty Wan & Mbah.....org kuat kat dapur
TQVM semua yg datang..walaupun jauh tetap datang....
TQVM for all the gift, very much appreciated

Sebenarnyer Ibu dpt byk email tanye psl buaian rotan nih. FYI, buai rotan tu sendiri punye, bukan di sewa. Buai ni Atok & Wan yg present utk Ibu when Yasmin was born. Juga utk pengetahuan umum, buai rotan ini tidak akan di sewa kan kepada kenalan. Sorry ye kengkawan....very sentimental value gitu tak tergamak nk bg sewa kepada sesiapa


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net