Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 3-Sep-2007 00:00 Email | Share | Bookmark
Hong Kong Here We Come....

Danish @ KLIA, kena pki beep sbb asyik meleleh..gigi lg nk kuar
My 2 boyfriend @ HKIA, Ayah jer yg larat kejar Danish..
kedai Sushi punye ler umat panjang beratur just to eat here
kedai ni menarik perhatian ibu...ekekeke

Anak2 Ibu kat KLIA

Mcm tahun2 yg lepas2 it's time for our vacation. This time alhamdulillah ade rezeki lebih kami vacation jauh sket dr biasa. Plan asal nak ke Mauritus, sbb Atok ckp dia nk gi holiday sana (kami ni kan klu gi holiday kan semua anak-beranak, atok-wan-ucu semua gi almaklum adik-beradik ibu tak ramai...2 org jer ), unfortunetly plan kami tu tak menjadi sbb cucu kesayangan Atok AKA Yasmin. Yasmin tiap kali after watching Disney cartoon mesti ckp "Ibu Min, nk pergi castle nk jumpa Cinderella (bila dia tgk cite Cinderella)" or after tgk cartoon Mickey "Ibu Min nk jumpa Mickey", smpi ibu pun naik letih dengar....normally ibu nyer reply "Ok...nnt 1 day kita gi Disneyland ye". So bila tiba masa utk plan our vacation spt biasa tugas plan-mem"plan", booking-mem"booking" mmg semua nyer serah kan kat ibu, so ibu pun mention lah kat Atok, yg Yasmin sibuk nk gi jumpa Princess Cinderella, so dgn serta-merta nyer Atok ckp "Ok change plan...we go to Disneyland". Yaaaahhhhooooooo....actually Ibu pun excited jugak nk gi Disneyland sbb Ibu pun teruja nk gi Disneyland gak . Wan suggest kita gi Tokyo Disneyland, ibu pun syok gak klu dpt gi Tokyo boley gi melantak sushi original but Ibu have to think abt Danish bcoz dia tgh lasak dok dlm plane lama2 sure dia rimas giler, Ibu ckp Hong Kong sudah lah as long as Disneyland . Ibu pun start lah contact aunty Ibu yg kerja kat travel, but she suggest to go to Gold Coast flight time & cost lebih kurang mcm gi Hong Kong jugak, aisheh!!! teruja lg ibu....Gold Coast ke Hong Kong? Last2 after bincang2 balik dgn semua, we decided to go Hong Kong sbb klu gi Gold Coast, Yasmin sure tak jumpa dgn Princess Cinderella....ade pulak lah yg kena gi Hong Kong laks after balik dr Gold Coast Tak pe we reserved Gold Coast when Danish dh a bit older . Dh decide mana nak gi, now what package to take, ingat nk pergi free & easy jer but after bincang2 & frm aunty ibu punye advice, since ade budak kecik 2 org nih we took family tour halal package, a bit expensive but senang sket tour group kami anak-beranak jer, makan pun tak yah nk pikir mana nk cari halal food coz makan semua provided. Pendek cite, smpi HK sok dh tak yah nk bayar ape2 coz package nih semua dh inclusive tinggal duit sopping jer tak inclusive . So itu lah cerita mcm mana boley kami ke HK.


Yasmin at HKIA...

Day 1(3 Sept 2007)
Flight kami at 9.35am. 4.30am, Ibu & Ayah dh bangun & start mandi, at 5am bangunkan Yasmin & Danish, Mbah mandikan & siap kan 2 beradik tu, Ibu last minute check brg2 kot2 ada yg tertinggal. By 6.30am, KLIA limo pun smpi & kami pun semua dh siap. By 7am kami smpi KLIA & terus check-in. Dh check-in kami gi McD for breakfast, then at 9.35am trus boarding. Alhamdulillah dlm flight Danish tak de meragam sgt cuma biasa ler budak tgh lasak, nasib lah Wan & Atok ade, so bergilir2 lah ibu, ayah, atok & wan melayan Danish. Yasmin pun releks jer dlm plane khusyuk tgk in-flight cartoon . After abt 4hrs, around 1.30pm alhamdulillah kami selamat smpi di Hong Kong International Airport. Besar HKIA nih rasa2nye lg besar dr KLIA kot . Ade 2 terminal, terminal 1 for International flight & terminal 2 more for private plane & budget airlines. Kat Airport dh ade tour agent yg menunggu kami. Nama tour agent kami Anthony Chan, a very nice & frindly guy (tour guide sure lah frindley dak...udah kita membayar dia ). Bila transportation smpi, agak terkujat jugak ibu bcoz ibu expect depa pki van ke or MPV ke kan since kami 7 org jer, rupa2 nyer depa bwk small coach (20 seater). Selesa yg teramat2 ler sepanjang tour kami di HK nih. Danish dgn senang hati nyer ke depan ke belakang . Dr HKIA trus kami di bawak gi lunch kat Osman Ramju Sadick Islamic Centre or also know as Hong Kong Islamic Center. Hong Kong Islamic Center ni bangunan 8 tingkat consist of Masjid Ammar, library, Halal Chinese Rastaurant, tadika, community hall & etc. So most of the time kata tour guide kami kat sini ler kami akan makan & kata Anthony lagi "Tomorrow breakfast we will be having Dim Sum" yiiiiiihhhhaaaaa syiok nyer nk makan Dim Sum . Lps makan trus kami ke hotel utk merehat kan badan. Smpi hotel lebih kureng kul 4pm. Kat HK kami dok kat Kimberly Hotel. At around 6pm, Anthony dh terpacak kat bwh hotel utk bwk kami gi dinner kat Hong Kong Islamic Center, after dinner trus dia bwk kami gi Victoria Hill or Victoria Peak utk tgk pemandangan HK di waktu mlm. Sungguh mengagum kan. Lps tu suppose Anthony bwk kami gi night market but kami tersangat lah penat nyer nk berjalan jd kami pun skip ler night market, trus soh antar kami balik hotel utk kami terbongkang atas katil . Tp Ibu & Ayah tak terbongkang, tgk Min & Danish dh releks kat bilik, Wan & Atok teman kan depa kejap sementara Ayah & Ibu gi dating explore nite life kat HK .

Sekian xtvt kami utk 1st day at HK


Hong Kong at nite....magnificent!!!
This is at the top of Victoria Peak....gambar from ayah's camera camera ibu kalu....alamat ler tak nmpk ape

1st day Ibu tak brp byk amek gambor sbb Ibu sibok pegang viewcam. Ayah laks byk amek gambor2 koleksi peribadi


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net