Diari Foto Yasmin & Danish
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
By: Ibu YasminDanishIrfan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 5-Sep-2007 00:00 Email | Share | Bookmark
The reason we are here...Disneyland

BF isi perut dulu..ni kat Shadowman Cafe..
kat lobby Disney Hollywood hotel...depa tunggu ibu tgh check-in
asyik Min jer posing...kita laks posing
Model tua ayah posing pegang botol susu heheheh
blum ape2 dh sopping...baru kat pintu masuk
Ok..ok...dh tu sopping jln laks...
Ni tmpt ape entah kami tak masuk pun
Ni ler kedai souvenir...
shop till u drop..
yasmin rambang mata..xtau mana 1 nk pilih cap
adik yg sgt2 seronok..
lari sana...
lari sini..
suka hati dia jer..mentang2 xdak keta...
Ayah ckp "Danish posing" dia pun posing macho ekekeke
Ok Adik steady...steady...
khyusuk tu tgk band..
Straw Stich Min nih hilang...adik nyer straw Buzz jer tinggal
Main bubble...
seronok tu main bubble...
Ok posing depan Sleeping Beauty Castle laks
Princess Yasmin infront of Sleeping Beauty Castle
suka sgt lah tu terkinje2...
lompat2...dancing2...
entrance to Fantasyland
Naik Cinderella Caraousel
beratur nk naik Dumbo the Flying Elephant
Dumbo the Flying Elephant ride
Chip & Dale kat Fantasy Garden
Marie the cat also kat Fantasy Garden
Mad Hatter Tea Cups ride..ibu kena teman sbb Ucu dh pening..
Kami kat Adventureland...infront of River View Cafe
Ni on Jungle River Cruise...
siap bye2 mcm ler elephant tu idop :P
ni kunun2 ade batu2 jatuh...
ni rasanyer tgk waterfall ke api frm cave
Ni kami lunch kat 1 of the cafe dlm Disney...makan roti lor..
Mickey's Waterworks Parade...
tu Buzz Lightyear tgh siap sedia nk tembak air
entah sape ler yg Min lambai
abis basah kena sembur
Disney pricesses pun parade jugak
Min lambai2 Snow White
Ni yasmin nyer fave...Donald Duck..
Ni dh penutup parade...
Woody & Jessie jd penutup parade
Ni entrace Tomorrowland...
Yasmin pun nk jd angkasawan...
entah ape ler Buzz tu tanya min
Ibu pun teringin gak posing dgn Buzz hehehe
ni entrace utk ke Autopia....here kids leh bwk keta sendiri..
rehat jap makan eskem sblm continue...
haus laks lps makan eskem...beli air laks...
Ibu tak sure ape yg Bell tanye Min...
Aurora suka sgt rantai Min, dr masa parade lg dia dh tegur Min
dh nk belon laks...belon nih jer dh HK30..
dh penat terbongkang dlm bilik..
Wan releks jer...
Danish yg sgt comot makan cookies
Dinner time...kat Chef Mickey Cafe
King crab yg ibu dh bedal..
tgh makan tetiba Donald Duck dtg..Min pun sibok ler nk posing
tgk tido pun dgn cap Minnie...
toilet pun ibu nk amek gambor...
toilet lagi...ekekeke
mana2 ade karektor Mickey....

Sleeping Beauty Castle...ni ler rupa castle Disney nyer

Day 3 (5 Sept 2007)
Janji dgn Anthony today 9am mesti dh siap-sedia. So at 8.30am kami dh check-out frm Kimberly Hotel coz today are going to Disneyland & will be staying at Disney Hollywood Hotel...yiiiiihhhhaaaaaa. Sblm gi Disneyland perut mesti lah di isi dulu. After 2 days makan kat HK Islamic Center, Anthony bwk kami ke Shadowman Cafe agak nyer si Anthony tu pun perasan kot kami dh naik bhusan tahap gaban hari2 makan kat HKIC kot . SHadowman Cafe nih owned by a Muslim Ceylonese. Menu for breakfast kat cafe nih agak limited. They only serve American breakfast (Toast, hot dog, scramble eggs & veggie omelette) & roti canai with curry. Ofcourse lah memasing mengorder roti canai except for Ibu & Ucu yg ala2 mat saleh . Roti canai dia mmg marvelous, crispy yet tender....very testy ibu cilok ayah nyer sket


Adik kat Main Street, Disneyland...punye ler seronok anak ibu yg sorg nih...dpt jln ke hulu ke hilir...


Yasmin posing ala2 ANTM...tp Ucu tu mcm tu ler posing nyer...


Anak2 Ibu with Mickey & Minnie Mouse

At around 10.30am kami tiba di area Hong Kong Disneyland. Tak payah tour guide ckp pun kita dh tau kita dh masuk kawasan Disneyland. Dgn serta-merta hati ibu terasa melonjak2..tak tau kenapa..rasa tersangat lag suka nyer...hati tu rasa seronok sgt2...like a dream come thru...terasa mcm budak2 balik . Klu Ibu pun dh mcm tu Yasmin lagi ler bukan main kepalang seronok dia...dlm coach dh meloncat2 seronok . Smpi jer Disney Hollywood Hotel, walaupun kami smpi awal & check-in sepatutnyer koi 3pm since bilik dh available terus hotel staff kasi kami check-in. Btw kami diberi 2day pass to Disneyland, maksudnyer kami boley masuk Disneyland utk today & tomorrow. Bilik hotel nyer sgt2 marvelous. Most of the small2 things inside the room is for souvernier except for the bath-robe, yg lain semua boley bwk balik. Key-card nak masuk bilik pun souviner gak. Blum masuk park dh byk souviner kami Rehat2 kejap dlm 15minit, trus kami naik shuttle bus Disney utk ke Disneyland. Nmpk jer gerbang Disneyland, bertambah2 seronok rasa hati...yasmin dh berlari laju gi kat Mickey Surf Fountain, the rest tak yah cite lah...tgk jer lah gambar2 kami . Oooo ye since kami dh kat Disneyland jd lunch & dinner will not be provided. Masuk2 jer dh nmpk kedai souviner, ape lagi meng'giler' lah ibu menyopping souviner utk kengkawan & jugak yg mengirim. Yasmin laks sudah nmpk itu Snow White punyer dress, udah dia nk pulak....klu ikot Atok mmg dia nk jer beli kan, tp ibu berjaya memujuk Yasmin soh pilih dress yg lain sbb tak kan nk dress Snow White kot bila masa nyer nk pakai, bila pulak lah nk ade costume party nyer . Last2 Min pilih Pink Polkadot dress, tak tau ler Disney Princess mana yg pki tht polkadot dress...Princess Yasmin kot Terbang det Atok HK500 = RM230 Dgn Ibu mmg tak dpt lah costume2 dress nih Dh nk dekat 1pm after dh amek gambor dgn Mickey & Minnie Mouse kami lunch jer kat cafe2 dlm park tu. Makan kat sini kena hati2 sbb non-halal, so tawakal jer lah kami makan, kami amek yg roti2, muffin & veggie2 jer. After lunch, Atok & Wan ckp dia org sgt2 penat nk berjln2 dlm park tu jadi dia org nk balik landing kat hotel. Wan volunteer nk bwk Danish balik sbb Danish pun dh nmpk letih giler, so tinggal Yasmin, Ucu, Ibu & Ayah jer continue exploring the park.



Ni ler pasal kami ke sini...Disney princesses ni ler yg Yasmin sibok sgt nk jumpa...Cinderella, Bell, Aurora or Rose and Snow White...tinggal Airel jer tak dpt jumpa...Ibu ckp dgn Min..Airel mana leh jln sbb dia tak de kaki... .


Entrance Disneyland....masa nih dh nk balik...dh penat giler..

At around 6pm, masing2 dh letih giler, Yasmin pun dh mintak nk balik sbb penat giler...kami pun decided we had enough rides, had enough Mickey Mouse & enough fantasy, now back to reality Fireworks lambat laks....kul 8pm baru ade Firework. Tp kaki dh sakit wooooo . Ayah ckp tak pe lah kita tgk firework frm hotel jer lah. Ok lah tgk frm hotel jer. Berjln nk ke shuttle bus pun punye lah byk pit stop Smpi kat bilik masing2 terbongkang
Dinner kami gi jer International buffet kat Chef Mickey cafe. Rege dia tok sah cite lah tersgt lah mahal nyer. Atok ckp "Seumur hidup abah ini lah makanan yg paling mahal pernah abah makan!!" ini semua gara2 silap tgk...atok tertgk rege utk Supper, HK99 for adult, tu abt RM45..kira ok lah tu kan...rupa2 nyer bukan tu rege nyer..for Dinner lg lah mahal sudah terkena Atok Tak pe lah Atok, nama lg holiday mmg det kluar laju jer lah... Kat sini pun makan tawakal jer....kami amek seafood2, roti, fruits & veggie jer...tp kenyang tahap gaban jugak lah...sbb sashimi dia sungguh marvelous, ade king crab & prawn, sushi, mussle etc.etc.etc...mmg itu jer ler yg kami bedal...asal depa tambah jer kami bangun amek... Perut dh kenyang penat pun belum hilang ape lagi tidooo lah...

Sekian xtvt kami utk hari yg ke 3....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net